Laatste Nieuws!

update juni '22

zo 18 t/m ma 25 juli

Engelse Zangweek

thema:
Something old,
something new

nog 2 plekjes vrij 

algemene info

voor verder vragen/info

---

zo 12 feb 23

Zangworkshop 
bij Gaida in Bergen (NH)

---

mrt/apr 23

Night of the Proms

laatste concerten van
Projectkoor Cessibon

---

Zo 19 nov 23

ZangZaak projectkoor
zingt Disneyconcert bij

orkest Musical Souvenir 

Nieuwsbrief

Ik wil de Nieuwsbrief van
De ZangZaak ontvangen

E-mail
Voornaam
Achternaam

zie vorige Nieuwsbrieven

 
Welkom

Welkom bij De ZangZaak. Voor alle noten op je zang!

Zingende mensen zijn prachtig. Zingen raakt en verbindt mensen. De ZangZaak biedt vele zang-mogelijkheden: vocal coaching, zangworkshops op maat, projectkoren, Zingende Zaterdagen en zangvakantieweken. Veel plezier bij het rondkijken op mijn site. Voor de meest actuele ZangZaken kun je hierboven op de foto's klikken, dan gaat de ZangZaakwereld voor je open!

 

Laatste nieuws: studie muziekagogie!

Vanaf januari 2021 volg ik een tweejarige opleiding tot muziekagoog. Het fascineert me al heel lang, wat doet muziek met een mens, hoe werkt dat in je brein en wat kan muziek veel goeds doen. Veel gaat nu intuïtief, met deze opleiding mag ik leren wat de onderliggende theorie is. Welke methodiek kun je gebruiken om mensen met muziek doelgerichter een stukje comfort te bieden, hun welzijn te verhogen en soms nog een kleine verandering te weeg te brengen.
Binnenkort meer!

KOMENDE ZANGZAKEN

Er wordt weer gezongen. De ZangZaak is veranderd. Natuurlijk blijf ik koorprojecten initiëren en dirigeren. Ik heb echter een tweede liefde ontdekt, de muziekagogie. Dus de aandacht gaat verdeeld worden.

ZANG/KOOR ACTIVITEITEN

  1. De Jubileum Engelse Zangweek zal plaatsvinden van 17 - 25 juli 2022- zie pagina zangweek, inmiddels hebben zich al 25 deelnemers aangemeld, zowel Engelsen als Nederlanders. Er is nog voldoende plaats.
    Het zal echt de laatste keer zijn dat De ZangZaak naar Engeland gaat, dus dit je droom was, dan kun je alleen dit jaar nog je kans grijpen. Aanmelden via de pagina over de Zangweek (naar onder scrollen)
  2. Projectkoor Cessibon - na 3x een heel eind op weg te zijn geweest, maakt Cessibon nu het project af met twee concerten VRIJ op zaterdag 9 april en zondag 10 april 2022. Kaarten bestellen.
  3. Projectkoor Cessibon maakt zich op om eind 2022 te starten met een groots project, Night of the Proms. Aanmelden al mogelijk.
  4. Ladies in Red - nieuw vrouwenkoor in Houten, gaat hopelijk nog voor de zomervakantie van start.
  5. Broeder Franciscus - deze prachtige muziek gaat bij Edwin op de plank, er is niet voldoende (heren-) animo voor. De ZangZaak trekt zich definitief terug.

Blijf gezond en alle goeds!

Voorbije leuke ZangZaken

9 en 10 november 2019
Concerten 'Dromen' met Projectkoor Cessibon en film- en musicalorkest Musical Souvenir (dirigent Jim Roodnat) in de Goudse Schouwburg. Voor bijna 1200 mensen publiek zong Cessibon de sterren uit de hemel, speelde Musical Souvenir fantastisch en mocht ik beurtelings met Jim koor en orkest dirigeren. Wat een droom!


21 april 2018
Jubileumzangdag 10 jaar De ZangZaak. Ruim 150 zangers genoten van Afrikaanse zang, Amazing Grace van Rutter, Hallelujah van Cohen en Laat de zon in je hart van René Schuurmans, begeleid door Dennis de Bruijn op piano. Tot slot mystery guest Edwin Schimscheimer (componist van oa de musical Franciscus, het nieuwe koningslied, liedjes voor Paul de Leeuw en andere artiesten). Met Edwin aan de piano zongen we een paar stukjes uit zijn musical Franciscus, een stukje Jesus Christ Superstar en 'In je element'. De tekst van dit lied (van Bette Westera) past precies bij De ZangZaak en de filosofie van Monique:

Als je vurig blijft geloven in de dingen die je doet
In het delen van je vreugde, van je geld en van je goed
In de warmte van je liefde, in de zin van je bestaan
Zal de geest in jou niet doven, blijft je vuur van binnen aan
 

maart 2018
De ZangZaak was producent van Jesus Christ Superstar Oudewater. Na bijna zeven maanden keihard werken brachten we in maart zeven volledig uitverkochte voorstellingen met een cast van 56 spelers en een keigave 10-koppige band. Heel trots op iedereen die schitterde of het mogelijk maakte!

oktober 2017
Edwin Schimscheimer bracht 'Engelen op je Pad' in het Stadhuis van Oudewater, in het kader van 10 jaar De ZangZaak vanwege haar 10-jarig bestaan. Verhalen en liedjes van Edwin over de engelen op zijn pad en zijn chakraliedjes. Edwin en Monique gingen in duet met 'If I needed you' en tot slot met allen het prachtige 'In je element' (tekst Bette Westera, muziek Edwin Schimscheimer)

april 2017
Projectkoor én Projectorkest Cessibon schitterden in twee prachtige concerten met oa het Stabat Mater van Rheinberger en Les Sept Paroles du Christ en Croix van Franck. Twee keer een volle kerk met kippenvel!
Een compilatie van een van de laatste repetities vind je hier

dec 2015
De musical FRANCISCUS, TROUBADOUR VAN GOD (tekst/muziek Edwin Schimscheimer) heeft wat teweeg gebracht in Oudewater! Hoe het was?  Beter dan door Lia de Vries in de IJsselbode (en deel 2) is het niet te verwoorden!

Fragmenten van de musical Franciscus op youtube:

Daarom ben jij hier   
Laat me alleen 
Roep zijn Naam  
Preek Franciscus 
Ik ben bang dat ik van je hou  
Vocalise na inzegening Clara     
Laudato Si 

ZINGmagazine

Het leukste blad over alles wat met zingen te maken heeft!
Klik op de banner om naar de website te gaan.
Zet je concert gratis in de agenda.
Het blad verschijnt 6x per jaar,
info voor een abonnement vindt je ook op de website.

Monique

 

Mensen laten zingen is al vanaf mijn 17de mijn grootste passie. Op 1 november 2007 werd die hobby mijn werk. Al mijn muzikale bezigheden met als belangrijkste 'koren dirigeren' werden De ZangZaak. Geen dag spijt van! Elke dag doen wat je leuk vindt. Zingende mensen zijn prachtig. Zingen raakt en verbindt mensen.
Ik geniet van oa mijn wekelijkse kerkkoren, van mijn Projectkoor Cessibon, het wekelijkse koffiezingen in woon- en zorgcentrum de Wulverhorst, zangworkshops geven en al meer dan 10 jaar redactiewerk voor Zing Magazine.
Daarnaast ben ik voor alles in, een greep uit de talloze zeer uiteenlopende ZangZaken: koor van voetballers, flashmob in de supermarkt, de Carmina Burana met Cessibon, musicals 'Franciscus, Troubadour van God' en 'Jesus Christ Superstar'. Graag word ik muzikaal uitgedaagd, ben benieuwd wat er nog op mijn pad komt!

'This is not about me,
this is about US!!'
~Ed Sheeran tijdens concert 28 juni 2018~

Jesus Christ Superstar

JESUS CHRIST SUPERSTAR OUDEWATER

deze laatste (c) Klaproos/Tom Bode